Een drone is geen speelgoed

4 tips voor het werken met een drone

Het is hartstikke tof om te werken met een drone. Het voelt misschien een beetje als speelgoed, maar dat is het zéker niet. Je neemt namelijk deel aan het luchtverkeer. Een drone wordt daarmee gezien als een voertuig. Niet gek dus dat je sinds 31 december 2020 verplicht een Europees Dronebewijs moet hebben voor drones zwaarder dan 250 gram.

Als je aan de slag gaat met een drone, hierbij 4 tips van ons:

1.   Check of je op de locatie mag vliegen.

De wetgeving wordt continue aangepast. Daardoor is het belangrijk te zorgen dat je goed op de hoogte bent van alle geldende regels. Daarnaast heb je in Nederland te maken met een NO FLY ZONE. Dat wil zeggen dat je niet mag vliegen in de buurt van een luchthaven en ook grote delen van Rotterdam en Amsterdam verboden terrein zijn.

2. Plan elke shot voordat je gaat filmen.

De batterijduur van een drone is beperkt. Ga dus niet zomaar rondjes vliegen en zorg dat je altijd reserve batterijen bij je hebt (die opgeladen zijn). Door van tevoren een goed plan te hebben voor de shots die je met zekerheid nodig hebt, bespaar je batterijen. En vaak wordt het eindresultaat ook beter, omdat je er al goed over nagedacht hebt wat je graag, op welke manier in beeld zou willen brengen.

3. Check de weersomstandigheden.

Zeker in Nederland weet je het nooit. Je wilt niet voor vervelende verrassingen komen te staan terwijl je vliegt met een drone. Harde wind kan namelijk een negatieve invloed hebben op je drone opnames. Of directer verwoord: het kan ervoor zorgen dat je de controle verliest en je je geliefde drone ter aarde ziet storten. En dat wil je niet.

4. Check je apparatuur.

En dan het liefst niet pas bij aankomst op locatie, maar bijvoorbeeld een dag daarvoor. Er is dan voldoende tijd om eventuele problemen op te lossen. Zorg ervoor dat alle batterijen zijn opgeladen en controleer of alle apparatuur naar behoren werkt met een kleine testvlucht.

Wil je graag meer weten over het gebruik van een drone voor tof beeldmateriaal? Dan mag je ons altijd contacten.

 

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Goede communicatie. Toffe uitingen. Een tijdrovend traject. Bij BURO RUW weten we daar alles van. Maar door onze efficiënte aanpak kunnen we snel schakelen. Een korte lijn. Da’s toch fijn!