BEHIND BARS!

AGRIOIL

Op een terras. Ergens in Rotterdam Noord. In de zon. Dat is waar deze klantendag zo mooi begon. Het klinkt als het begin van een van de grootste megahits van Nederlandse bodem. En eigenlijk, was dat het ook wel. Al hadden de gasten op dat moment nog geen idee wat hen te wachten stond… Wat ze wél wisten? Een prachtige zonovergoten dag met een spectaculair programma. Dat is namelijk vaste prik bij Agrioil’s klantendagen…

Uitdaging

De afgelopen drie jaar hebben we een traditie neergezet. Daarover wordt enorm veel gesproken in de branche. Agrioil’s klantendagen. Die mag je niet missen! Het eerste jaar was On the Maas. De tweede editie. On the Road. Vond plaats in het Louwman museum in Den Haag. En vorig jaar waren we met een helikopter: In the Air! De lat ligt dus hoog. Na vorig jaar zelfs heel hoog. Dit keer wilde onze opdrachtgever graag wat dichter bij huis blijven. Dus de uitdaging was. Vind spektakel om de hoek. Leuk, want we werken graag met lokale leveranciers. Maar, om aan alle hooggespannen verwachtingen te voldoen. Moesten we dus wel weer flink aan de bak! Of moeten we zeggen, ín de bak?

Concept

Het concept is duidelijk. En heeft zich inmiddels al een aantal jaar bewezen. Een op maat gemaakt concept voor een exclusieve klantendag. De locatie mag nooit ver weg zijn. De voertaal is Engels. En Agrioil nodigt elk jaar ongeveer 50 (inter)nationale klanten uit. Einde middag komt iedereen aan op de startlocatie. De meeste gasten zijn voor die tijd al snel ingecheckt in hun hotel. Vanaf dat moment is het een lange reeks van verrassingen en verbazingen. Na de ‘te land, ter zee en in de lucht edities’ is de invulling van het concept dit keer heel anders. We beginnen met een gezellige inloopborrel. Café De Bel, een fijne Rotterdamse kroeg. Maar wat zich om de hoek van het terras bevindt, daar heeft nog niemand weet van…

Creatie

Een warm welkom in een gezellig buurtcafé in Rotterdam-Noord. Onder het genot van een vers getapt biertje, praten ze bij en wachten ze af waar we ze dit keer naartoe gaan brengen. We maken een korte wandeling. En belanden dan opeens bij: De Noordsingel Gevangenis! De gevangenis staat normaal gesproken geheel leeg, maar is speciaal voor Agrioil door BURO RUW volledig omgetoverd tot een fantastische feestlocatie.

De gasten worden ontvangen door een totaal gestyled team in de entourage van de jaren ‘60. De zelfde stijl als in Café De Bel. De muziek bevestigt deze sfeer. Drankjes in Tiki-style. Gemaakt door een professionele cocktailshaker. En in de cellen vindt live cooking plaats. Het diner gaat van start. De gasten genieten van heerlijke exclusieve hapjes in bajes-sfeer...

Creatie

Maar toen begon het pas écht. Met veel lawaai namen gevangenisbewaarders de regie over. Deze had (bijna) niemand aan zien komen. Telefoons. Sleutels. Camera’s. Al je persoonlijke bezittingen. Inleveren! Iedereen een gevangenis overall aan. En luisteren! Nee sterker nog, gehoorzamen. Dat is niet voor iedereen even makkelijk. Geen probleem voor de bewakers. 20 keer opdrukken. Iedereen z’n cel in. En daarna een mug shot van alle gevangenen. Gelukkig hebben we deze foto’s nog!

Wat de Prison Escape extra bijzonder maakte? De inzet van een team van maar liefst 15 acteurs. Zij nemen iedereen gevangen.. Komen zij hier nog wel uit? Of zien we volgend jaar niemand meer terug?

<

Impact

De klantendagen van Agrioil hebben altijd heel veel impact. Sterker nog, deze events drijven op de impact in de branche. Maar over de Noordsingel gevangenis. Daar raakte werkelijk niemand over uitgepraat. Een prachtig decor voor een wederom erg geslaagde klantendag!

Een bijzondere belevenis. Dat is waar we het uiteindelijk elke keer weer voor doen: impact! En dat laten we graag ook in beeld zien. Werkt toch beter dan 1000 woorden.

Al doen cijfers het volgens ons ook altijd erg goed…

15

ACTEURS

49

PRISON ESCAPES

50

MUG SHOTS

LADEN...

LADEN…