EEN GOED GESPREK MET GIOVANNI VAN BRONCKHORST

EIGEN EVENT

Giovanni van Bronckhorst werd in zijn tweede seizoen als hoofdtrainer kampioen met Feyenoord. Hij won de KNVB Beker het jaar ervoor al. En kwam als speler 106 keer voor het Nederlands elftal uit. Daarover. Maar ook over het winnen van de Champions League met Barcelona. En zijn andere avonturen in het buitenland. Ging de Rotterdammer in het Oude Luxor in gesprek met Jan Dirk Stouten. Het werd één groot feest. Ook omdat s.v. Gio 5 jaar bestond. Gefeliciteerd!

Uitdaging

Het eerste lustrum van s.v. Gio mogen we niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Dat was de eerste gedachte bij initiatiefnemers Jan Dirk Stouten (Recht uit Rotterdam) en Leon Aertgeerts (eigenaar Aertgeerts Bouw). Laten we van deze gelegenheid bovendien gebruik maken om een Rotterdamse held in het zonnetje te zetten. BURO RUW werd door deze partijen benaderd als organisatiepartner. Waar we maanden druk mee zijn geweest? Voorbereiding. Overleg. Coördinatie met sprekers, locatie, techniek en s.v. Gio. Maken van draaiboeken. Verzorgen van het uitnodigingstraject. Praktisch en creatief meedenken. Regie en productie tijdens het evenement.

Concept

Een theatershow rondom een Rotterdamse icoon. In dit geval dus Giovanni van Bronckhorst. Op een prachtige plek. Het Oude Luxor Theater. Voor de iets oudere lezers… Kennen jullie “In de Hoofdrol” nog? Nou, dat dus. Met Jan Dirk in de rol van Mies Bouwman. Een terugblik op de carrière van ‘Gio’. Een eerbetoon. Een kijkje in zijn persoonlijk leven. Mooie gesprekken. Grappige anekdotes. En bijzondere gasten. Op het podium creëren we een eenvoudige setting. Plekken waar goede gesprekken plaats kunnen vinden. En een mooie aankleding, ook op audiovisueel gebied. Dus heel veel, ondersteunende (bewegende) beelden om er een nog mooiere belevenis van te maken!

Creatie

In de voorbereiding kwamen natuurlijk heel veel gasten voorbij. Je zal maar zo’n groot netwerk hebben! Maar wie nodig je uit? Wat wil je hoofdgast? Wat is er praktisch haalbaar? Daarnaast was er niet alleen veel overleg binnen de organisatie. Maar wat zijn de mogelijkheden op locatie? Wat is er allemaal nodig voor een kwalitatief hoogstaande livestream? Hoe worden de gasten geïnformeerd? De setting op het podium bestaat uit aan de ene kant een luxe ‘Chesterfield-setting’. Aan de andere kant creëren we een échte voetbalsetting. Voetbalshirtjes van de clubs van Gio. En een dug out!

Willem van Hanegem. Mark van Bommel. Moeder en vader Van Bronckhorst. Jean Paul van Gastel. Jan Dirk Stouten. En een speciaal geschreven lied van De Tunes als extra eerbetoon. Unieke beelden van het kampioenschap. En Van Bronckhorst gaf een bijzondere inkijk in zijn denk- en leefwereld. Alle betrokkenen werkten belangeloos mee aan deze avond. De opbrengst van deze avond in het uitverkochte Oude Luxor kwam geheel ten goede aan de foundation van Giovanni van Bronckhorst en zijn vrouw Marieke.

Creatie

<

Impact

Had deze avond impact? Nou en of! Binnen een dag was het Oude Luxor theater stijf uitverkocht. Wow! Losse kaartverkoop. En VIP-kaarten. Wie wil hier nou niet bij zijn? Een unieke avond. Dit komt maar één keer in je leven voorbij. En dat hebben we geweten. Wat hebben we veel mensen teleur moeten stellen. Sorry, maar we waren écht uitverkocht. Gelukkig hadden we een alternatief. Je hóefde dit niet te missen. Een livestream. Vanuit het Oude Luxor. Uitgezonden via Recht uit Rotterdam (RUR). Werd daar dan een beetje naar gekeken? Nou. Zo zou je het kunnen noemen. 30.000 views. Bizar veel.

Uiteraard hebben we zelf ook een sfeerimpressie gemaakt. En dat laten we graag hier onder zien. Werkt toch beter dan 1000 woorden.

Al doen cijfers het volgens ons ook altijd erg goed…

5

JAAR S.V. GIO

900

BEZETTE THEATERSTOELEN

30000

VIEWS VIA LIVE STREAM

LADEN...

LADEN…