GLADIATOREN
AAN DE MAAS

WORLD PORT BOXING

Gladiatoren aan de Maas is een spectaculair boksgala voor een bijzonder goed doel. Rotterdamse ondernemers hebben tien maanden getraind voor het gala. En nemen het tegen elkaar op in de ring. De eerste edities van dit white collar boxing event vonden plaats in Schiedam. Voor het tweede jaar op rij vond dit evenement nu plaats in een stijf uitverkochte Cruiseterminal Rotterdam. Ook dit jaar is BURO RUW hier bij betrokken.

Uitdaging

Hoe zet je een snel groeiend event neer op een nieuwe locatie? De initiatiefnemers hebben de nodige ervaring. Er hebben namelijk al twee edities plaats gevonden in Theater aan de Schie. Maar nu dus in 2017 (en 2018) een andere locatie. Cruise Terminal Rotterdam. En, extra uitdagend. De initiatiefnemers willen zelf niet alleen maar achter de schermen bezig zijn. Ze willen ook graag zelf van het event kunnen genieten. En terecht. Maar hoe pak je dit met elkaar aan?

Concept

Stichting Gladiatoren aan de Maas is opgericht door 4 Rotterdamse ondernemers. De stichting ondersteunt goede doelen. Hoe? Elk jaar wordt er op zaterdag een boksgala georganiseerd. Rotterdamse ondernemers nemen het tegen elkaar op in de ring. Dit zijn mensen die willen investeren in zichzelf, fit willen worden en ook wat willen betekenen voor de maatschappij. Deze Gladiatoren boksen voor het goede doel. Tijdens deze galavond wordt zoveel mogelijk geld opgehaald door de verkoop van tafels, entreekaartjes, donaties en veilingitems. Op zondag vindt aansluitend in de zelfde setting een boksinterland plaats: World Port Boxing.

Creatie

Aan de slag met en voor Gladiatoren aan de Maas. Tof. In een iets andere rol(verdeling) dan we bij Buro RUW gewend zijn. Het concept staat en heeft zich bewezen. Sterker nog. Op voorhand is het event al uitverkocht. Niet alleen voor de deelnemers (boksers) is er een wachtrij. Ook voor VIP-tafels is het dringen geblazen.

Zoals gezegd, de initiatiefnemers willen zelf ook wat meer van de avond meekrijgen. Omdat het leuk is. Maar ook om nog meer in contact te komen met hun gasten en relaties. Een aantal zaken dient dus overgedragen te worden. Buro RUW is verantwoordelijk voor een groot deel van de interne communicatie. En dat begint natuurlijk al maanden voorafgaand aan de events.

Creatie

Samen met Gladiatoren aan de Maas zijn we aan de slag gegaan. Goede afspraken maken met de cateraar, de techniek, de locatie. Maar ook met de beveiliging, artiesten en vele andere leveranciers. De afspraken bundelen in een overzichtelijk draaiboek. En niet in de laatste plaats, toezien of iedereen zich aan deze afspraken houdt. Een korte samenvatting van deze opdracht? Floormanagement aan de Maas!

<

Impact

Een weekend lang boksen. Of dat impact had? Op z’n Rotterdams? Ech wel! Van persconferentie tot white collar boxing. Van tv opnames tot aan een vette afterparty. Van een veiling voor het goede doel tot interlands tussen Cuba, de Verenigde Staten en Nederland. En van live streams tot aan een tot de nok gevulde Cruise terminal.

Impact. Dat is waar we het uiteindelijk allemaal voor doen. En dat laten we graag in beeld zien. Werkt toch beter dan 1000 woorden.

Al doen cijfers het volgens ons ook altijd erg goed…

42

BOKSERS

2500

BEZOEKERS

200

VIPTAFELS

LADEN...

LADEN…