OLYMPIADE ZWIJNDRECHT

GEMEENTE ZWIJNDRECHT

Een initiatief om bedrijfsleven en sportverenigingen met elkaar te verbinden. Drie dagen lang. Negen sportlocaties. En maar liefst zestien sporten. De Olympiade in Zwijndrecht was een uniek event. Natuurlijk zijn de coördinatie en organisatie hiervan erg belangrijk. Veel verschillende partijen. Die allemaal perfect op de hoogte moeten zijn van wat er van hen verwacht wordt. De onderlinge communicatie hierbij is doorslaggevend. Een vak apart. BURO RUW is de spin in het on- en offline-web!

Uitdaging

Een driedaags event. De Gemeente Zwijndrecht wil de nadruk leggen op sporten. Gekoppeld aan bedrijven. Ondernemersverenigingen. Een spectaculaire opening. Een leuk aandenken. Biedt de ondernemers gratis de mogelijkheid om gebruik te maken van verschillende takken van sport. Een gratis bedrijfsuitje. Creëer naamsbekendheid voor de Zwijndrechtse sportverenigingen. Maar hoe gaan we dit alles regelen? Hoe wordt dit gecommuniceerd? En op wat voor manier?

Concept

Een digitaal platvorm (www.zwijndrechtsport.nl). Compleet nieuw. Beelden en huisstijl. Dit biedt informatie vanuit en voor alle deelnemende partijen. Verschillende partijen: Registratie voor deelnemers. Alles onder één digitaal dak. De stijl wordt tijdens het event overgenomen in de vorm van banners, digitale uitingen en vlaggen. En in de aftermovie. Herkenbaarheid enthousiasmeert. Tijdens de voorbereidingen zie je de de deelname groeien. Hier kun je op verschillende manieren (praktisch) op inspelen. Handig!

Creatie

Start Olympiade: netwerkbijeenkomst met sportverenigingen en ondernemers uit Zwijndrecht. Een feestelijke opening. Midden op de tennisbaan. Een balgoochelaar presenteert. De burgemeester trapt af. Online hebben werknemers zich ingeschreven voor de sporten. Vergeten? Geen probleem. Via flyers en posters wordt het programma van de komende dagen nogmaals toegelicht. Het animo groeit! Letterlijk en figuurlijk Van hockey tot tafeltennis. Van yoga tot paardrijden. Via de sociale media kanalen wordt last-minute informatie verspreid. Updates? Liken, delen en retweeten. Sportend Zwijndrecht kijkt uit naar de Olympiade!

Creatie

Als herkenning staan bij iedere vereniging banners. Wat gebeurt hier? Mag ik nog meespelen? Iedereen is van harte welkom! Wacht, ik bel mijn collega nog even. De cameraman volgt alle 16 sporten op de voet. Stilstaand én bewegend beeld is belangrijk. Bruikbaar voor de PR. Goed voor de marketing van onze opdrachtgever. De 1e winnaars bij het volleyballen zijn bekend. Bal over op baan 2... Uiterste concentratie in de rijbak. Pilates, die ga je voelen morgen...

Tijdens het sporten krijgen verenigingen de kans te promoten. Nieuwe leden te werven. Hier wordt gretig gebruik van gemaakt. Zowel on- als offline.

<

Impact

Zwijndrecht onderneemt. Zwijndrecht Sport. Zwijndrecht Beweegt. En is sociaal. Verenigingen krijgen nieuwe aanwas. Bekendheid. Collega's delen een sportervaring. De gemeente staat positief op de kaart. Zowel on- als offline.

En. Waar we het uiteindelijk voor doen: impact! En dat laten we graag in beeld zien. Werkt toch beter dan 1000 woorden.

Al doen cijfers het volgens ons ook altijd erg goed…

344

FITTE WERKNEMERS

7078

ZWEETDRUPPELS

078

NIEUWE LEDEN

LADEN...

LADEN…