SINTERKLAAS VIDEO'S ZWIJNDRECHT

GEMEENTE ZWIJNDRECHT

Zie ginds komt de stoomboot in Zwijndrecht weer aan. Hij brengt ons Sint Nicolaas, ik zie hem al staan. Hoe huppelt zijn paardje het dek op en neer. Hoe waaien de wimpels al heen en al weer. Zijn Piet staat te lachen en roept ons reeds toe: Wie zoet is krijgt lekkers, wie stout is de roe! Och lieve Sint Nicolaas, och kom ook bij mij. En rij dan niet stilletjes ons huisje voorbij…

Uitdaging

Zie ginds komt de stoomboot? Nou… dat liep in 2020 natuurlijk even anders. Los van het feit dat Sinterklaas events altijd al onder een vergrootglas gelegd worden, was dat in 2020 nog meer het geval. Want, natuurlijk willen we iets leuks voor (met name) de jongste inwoners van Zwijndrecht doen! Maar de gemeente is zich er ook heel erg van bewust dat alles volgens de regels moet verlopen.

Het goede voorbeeld geven, zeker in tijden van corona! En dat brengt best wel wat uitdagingen en concessies met zich mee. Een goede voorbereiding. Nog belangrijker dan ooit! De uitdaging in één zin: bedenk een alternatief, inclusief script en ga aan de slag met de door de gemeente Zwijndrecht voorgestelde hoofdrolspelers.

Concept

We zijn er uit. We nemen de jongste Zwijndrechtse jeugd (en hun ouders natuurlijk!) vier weken lang mee op een mooi, regionaal avontuur. Sinterklaas is al iets eerder in het land, omdat hij wat problemen met Verstoppiet heeft. In een 4-delige videoserie gaat hij, samen met de kinderburgermeester én de echte burgermeester (Hein van der Loo) op pad. Op zoek naar het Grote Boek en zijn paard "Oh zo snel".

Uiteraard langs verschillende bekende plaatsen in Heerjansdam en Zwijndrecht. Deze video’s worden wekelijks gedeeld via de website van de gemeente Zwijndrecht en hun social media kanalen.

Creatie

We hebben dus vier video’s gemaakt. BURO RUW verzorgde hiervoor niet alleen de opnames, maar ook de scripts, storyboards, locatiescouts, apparatuur en vele andere (Sint)benodigdheden. Vanuit de gemeente Zwijndrecht was er de wens om samen te werken met een aantal hoofdrolspelers. Bijvoorbeeld de Zwijndrechtse Sint, die ook altijd tijdens de reguliere intochten acte de presence geeft. Daarnaast gaat onze dank ook uit naar de bijdragen van vrijwilligers op de kinderboerderij, de politieagenten, de manege, Van Gent Autoverhuur én natuurlijk de (kinder)burgermeesters!

Door middels van de in totaal 9 verstopte letters konden de kinderen Sinterklaas goed helpen bij de zoektocht. De locatie moest namelijk gevormd worden met alle verstopte letters. Er werden heel veel inzendingen (en ook heel veel tekeningen!) gemaild en opgestuurd. Het juiste antwoord was: TROUWZAAL. En ja hoor, in de trouwzaal van het gemeentehuis in Zwijndrecht vond Sinterklaas, samen met de burgermeester, het Grote Boek (nét op tijd!) terug…

Creatie

<

Impact

Zwijndrecht is bijna vier weken lang in de ban van de Sint geweest. De video’s hebben daar enorm bij geholpen. Hele huishoudens wachtten vol spanning op de volgende aflevering van de Sinterklaasvideo. Hoe zou het aflopen met Verstoppiet? En zou Sinterklaas zijn Grote Boek en zijn trouwe schimmel nog op tijd terug vinden?

Naar aanleiding van de vele reacties, views, antwoorden per e-mail, opgestuurde tekeningen en media-aandacht kunnen we spreken van ontzettend veel impact en een groot succes!

Al doen cijfers het volgens ons ook altijd erg goed…

4

SINTERKLAAS VIDEO'S

178

OPGESTUURDE TEKENINGEN

10078

ONLINE VIEWS

LADEN...

LADEN…

https://buroruw.nl/cases/gemeente-zwijndrecht/