• Banner BewusteBouwers
  • Banner Referit
  • Banner Bring it on
  • Banner Binnenvaartdagen2019
  • Banner DeVolgerlanden20jaar
  • Banner Viroclinics2019
  • Banner Lagersmit2019
  • Banner AgroDeltaFestival
  • Banner Lissabon
  • Banner Agrioil ontheroof
  • Banner Verhage2019

Binnenvaartdagen

13 & 14 september 2019

Omschrijving

‘Een gratis tweedaags publieksevenement voor Zwijndrecht en omstreken, waar educatie en voorlichting hand in hand gaan met entertainment en live muziek’, dat was het idee. En dat idee is werkelijkheid geworden! Met een bezoekersaantal van 16.500, kunnen wij alleen maar concluderen dat de eerste editie een groot succes is geweest!

Vrijdag 13 september
Met een heerlijk zonnetje, ging de eerste dag van de Binnenvaartdagen 2019 goed van start. Diverse bedrijven uit de regio presenteerden zich in pagodetenten die over het gehele terrein waren verspreid. Daarnaast was een gedeelte ingericht als ‘braderie’. Heerlijk struinen langs marktkramen waar ambachtslieden aan het werk waren met oude ambachten, gerelateerd aan de scheepvaart.

We ontvingen leerlingen van verschillende (basis)scholen uit de regio en gaven hen de mogelijkheid een kijkje in de keuken te nemen van binnenvaartschepen en vragen te stellen aan bedrijven die actief zijn binnen de scheepvaart. Ervaren hoe je een binnenvaartschip bestuurt? Ja hoor, dat kon ook – in de binnenvaartsimulator! Was dat te spannend? Dan waren er verschillende miniatuur modelbouw schepen te bewonderen of kon een bezoek gebracht worden aan het Binnenvaartmuseum.

Een hapje en een drankje mochten natuurlijk niet ontbreken. Dit werd beide dagen tot in de puntjes verzorgd door horecaondernemers die rondom het evenemententerrein gevestigd zijn. Een diversiteit aan gerechten was te verkrijgen; van hamburgers tot pasta met gamba’s en van Indonesische gerechten tot poffertjes. Kortom; voor ieder wat wils!

De officiële opening werd door huidig Burgemeester Van der Loo, oud Burgemeester Dhr. Schrijer en voorzitter van het Ondernemersfonds Zwijndrecht Hinrich Slobbe verzorgd. Daarna werd het evenement officieel ingezegend door een pastoor. De gehele dag werden op dit podium verschillende optredens verzorgd door o.a. het Zwijndrechts Schipperskoor en de Amazing Stroopwafels.

Zaterdag 14 september
Tijdens deze dag stond sfeer en gezelligheid nóg meer centraal. We mochten vele gezinnen uit de regio verwelkomen voor een dag vol entertainment en plezier. Een spectaculaire flyboard show op het water, een presentatie van de KNRM, een heuse stoomboot, maar ook een ballonnenclown en ruim opgezette schminkhoek trok veel bekijks.

Ook deze dag werden lekkere gerechten vers klaargemaakt en kon er gezellig geborreld worden. Op het podium zorgden verschillende artiesten voor een spetterend programma. RTV Rijnmond was beide dagen aanwezig voor een live verslag en na de band NoNotes, sloot niemand minder dan Frans Duijts de avond op een feestelijke wijze af!

Voor Buro RUW was dit een vreemde eend in de bijt. Waar wij normaal gesproken altijd voor een opdrachtgever prachtige passende evenementen mogen organiseren, stonden wij deze keer – samen met Jan van Laar en Piet de Bruin – zelf aan het roer als Stichting Binnenvaartdagen.

Wij willen alle sponsoren, deelnemende partijen en niet te vergeten de grote groep vrijwilligers bedanken voor hun enthousiasme en steun. Zonder hen hadden we dit niet kunnen neerzetten. We zijn voornemens een terugkomend evenement te maken van de Binnenvaartdagen en hopen u bij de tweede editie te mogen verwelkomen!

Hieronder vindt u een mix aan foto’s en de aftermovie van dit 2-daags evenement. Geinteresseerd in meer foto’s en video’s? www.binnenvaartdagen.nl


Bent u voornemens een evenement te organiseren? Neem dan gerust eens contact met ons op. Buro RUW denkt graag mee in zowel ontwikkeling van een concept als de volledige organisatie. Uw organisatiepartner voor (zakelijke) evenementen.