• Banner BewusteBouwers
  • Banner Referit
  • Banner Bring it on
  • Banner Binnenvaartdagen2019
  • Banner DeVolgerlanden20jaar
  • Banner Viroclinics2019
  • Banner Lagersmit2019
  • Banner AgroDeltaFestival
  • Banner Lissabon
  • Banner Agrioil ontheroof
  • Banner Verhage2019

De Volgerlanden 20 jaar!

Hendrik-Ido-Ambacht – 20 & 21 september 2019

Omschrijving

De wijk De Volgerlanden in Hendrik-Ido-Ambacht bestaat 20 jaar en dat moest groots gevierd worden. Buro RUW is in de arm genomen om te helpen bij de organisatie van feestelijkheden op 20 en 21 september. Met als doel: ontdekken, kennismaken met de buren en ervaren hoe leuk de wijk De Volgerlanden is.

Een gratis publieksevenement, ook voor mensen die níet in De Volgerlanden wonen maar wel nieuwsgierig zijn. Twee dagen lang waren er activiteiten in en rond het Sophiapark met als bruisende hart van het evenement een gigantische rood-witte feesttent. Met als doel: Actief, Verbinden, Ontdekken, Ontmoeten. #DV20jaar.

Vrijdag 20 september

De bezoekers werden getrakteerd op een (gratis!) openlucht bioscoop in het Sophiapark. Gezellig op zelf meegenomen klapstoelen en kleedjes. Met popcorn, frisdrank en patat werd er gekeken naar ‘Sing!’ en later op de avond een gouwe ouwe uit 1999, het geboortejaar van De Volgerlanden, ‘Notting Hill’. Dit was nog maar de inleiding van de grote feestdag die de volgende dag gepland stond.

Zaterdag 21 september

Vroeg in de ochtend werd de laatste hand gelegd aan de opbouw van dit grootschalige publieksevenement. Naast de grote feesttent kwam een stormbaan te liggen van 40 meter, startten diverse (sport)verenigingen met hun activiteiten en maakten oa. Yulius, de Ark, de Brandweerkazerne en het Hospice zich op voor de open dag.

Om 10:00 uur werd het grote feest ingeluid met een officiële opening door Burgemeester Jan Heijkoop. Waarna Hi5 Ambacht gelijk de het startschot gaf voor de nationale sportweek. Het Sophiapark heeft tot 17:00 uur geen rustig moment gekend. Er viel dan ook genoeg te ontdekken.

Er werd oa. een kijkje genomen in verschillende gebouwen, gevoetbald in een heus stadion, gesmasht met een volleybal-smashmeter, historische wandelingen gemaakt door de wijk, mee gereden in een shuttle treintje, modeshows gelopen vanuit het winkelcentrum en verschillende demonstraties getoond. Met name die van de brandweer was erg spectaculair.

In de rood-witte feesttent zelf was er ook van alles te zien en doen: Informatie over de wijk De Volgerlanden, heerlijk eten en drinken, spelen met LEGO, knutselen en workshops handletteren. Uiteraard met gezellige muziek die tot ver in het park te horen was. Fijne klanken van singer-songwriter Thom van der Kooij en een spetterende afsluiter met een actieve kinderdisco.

Ruim 5.000 bezoekers kwamen gezellig langs op deze zonnige dagen in het Sophiapark. We willen Projectgroep De Volgerlanden en met name Anine Wink ontzettend bedanken voor het vertrouwen en deze hele mooie opdracht!


Staat bij u ook een gemeentelijke viering of wijkgericht feest op de planning? Een besloten bijeenkomst of publieksevenement? Als organisatiepartner denken we graag met u mee om een origineel en uniek evenement te organiseren, passend bij de doelgroep!