REÜNIE
CONCERT@SCHOOL

DEVELSTEINCOLLEGE

Het Develsteincollege viert haar 50e verjaardag! Dat mocht natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan. En daarom werden wij gevraagd om een eigenzinnig concept te bedenken. Een reünie. Van je middelbare school. Om nooit te vergeten. Kunnen wij wel wat mee natuurlijk.

Uitdaging

Zullen we maar meteen met de grootste beginnen? De diversiteit aan leeftijden. 50 jaar onderwijs. Betekent ook 50 jaargangen aan ex-scholieren. Betekent verschillende interesses. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de locatie.

Een prachtig schoolgebouw. Groot genoeg voor de leerlingen van nu. Maar niet voor alle leerlingen van toen. Hoe gaan we hier mee om? Ja. We hebben hier goed over na moeten denken. Brainstormen maar dus!

Concept

Je wordt ouder. En wijzer. De interesses lopen behoorlijk uiteen. Maar wat voor de meesten blijft, is de muziek van toen! Van vroegah. Het perfecte thema voor het schoolfeest der schoolfeesten. Het jubileumfeest van het Develsteincollege. En zo werd 'Reünie Concert@School' geboren. En geloof ons. Het werd een feest der herkenning. Van oude en nieuwe(re) plaatjes dus. En gezichten.

In ons 'brainstorm hok' zoals we dat intern noemen. Borrelden meer ideeën op. Huidige leerlingen betrekken bij het feest. Leuk toch? Dachten wij ook. Daarom mochten zij helpen bij de organisatie van het event. Bijvoorbeeld door de garderobe te bemannen of door gave filmopnames te maken. Werd ook gezien als schoolopdracht - dus efficiënt was het ook nog eens.

Creatie

Voor de promotie van dit event startten we met het ontwerp van een website en logo. Herkenbaarheid. Dat is belangrijk. Naast informatie kunnen bezoekers op deze website ook een kaartje kopen. Niet voor de opbrengsten. Wel voor de capaciteit. We kunnen maximaal 2.500 gasten ontvangen. Dit maximum? Wordt bereikt! Hoe tof! Via een social media campagne zoeken we muzikale talenten voor optredens tijdens de avond. En dat lukt! Het programma is zo gevuld.

Oud leraren komen lunchen (met broodtrommel). Even later stromen ook de leerlingen binnen. En worden groepsfoto's gemaakt en verhalen uitgewisseld. In diverse lokalen zijn activiteiten te beleven en later op de avond barst het feest met diverse optredens los. Waar je precies moet zijn? Dat staat in het programmaboekje. Niemand houdt van zoeken, toch?

Creatie

<

Impact

Concert@School. Letterlijk. Optredens. Voor en door oud-leerlingen en oud-docenten. Dansen. Herkennen. Bijpraten. Een schoolfeest om nooit meer te vergeten.

Impact. Dat is waar we het uiteindelijk allemaal voor doen. En dat laten we graag in beeld zien. Werkt toch beter dan 1000 woorden.

Al doen cijfers het volgens ons ook altijd erg goed…

3460

"GEEN SPAT VERANDERD"

268

OUDE LIEFDES

44

METERS BLAUWE LOPER

LADEN...

LADEN…

https://buroruw.nl/cases/binnenvartdagen-zwijndrecht/